Nové parkovisko by malo zvýšiť bezpečnosť detí pred školou v Sp. Sobote

16.09.2013 Poprad

Poprad 16. septembra (TASR) - Každodenná cesta do školy na Vagonárskej ulici v popradskej mestskej časti Spišská Sobota bude pre deti a ich rodičov bezpečnejšia. Dlhodobý problém spôsobený absenciou parkoviska a zastavovaním áut pred školou vyriešila samospráva.
"Každé ráno tu bola kritická situácia, žiaci vystupovali z áut na hlavnej ceste, prechádzali cez cestu, bolo to komplikované. Bezpečnosť školákov a škôlkarov sme sa preto rozhodli zvýšiť realizáciou chýbajúceho parkoviska," informoval prvý zástupca primátora mesta Poprad Adrián Kromka. S prípravou projektu sa začalo ešte vo februári tohto roka, samotné stavebné práce trvali mesiac. Výsledkom je parkovisko s 26 parkovacími miestami, ktoré odovzdali do užívania na začiatku školského roka.
"Investičný náklad predstavoval sumu takmer 25.000 eur. V rámci stavby bol upravený aj existujúci vjazd do areálu školy, upravený bol aj chodník medzi oplotením a parkoviskom," doplnila Kristína Horáková z odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade. V súčasnosti tak môžu rodičia auto bezpečne odstaviť na parkovisku a deti odprevadiť do školy bez toho, aby museli prechádzať cez cestu.
"Aby nevznikali komplikácie na hlavnej ceste pred školou, zabezpečili sme aj dohľad mestskej polície," dodáva Kromka. Okrem nového parkoviska sa Základná škola s materskou školou na Vagonárskej ulici v Spišskej Sobote môže v tomto roku pochváliť rozšírením kapacity o nové priestory pre škôlkarov. V najbližších dňoch by sa malo zároveň začať aj s realizáciou novej strechy na materskej škole.
 

Vyberte región

mark